ua en ru

Лещенко оскаржить рішення суду за позовом Авакова і МВС

Лещенко оскаржить рішення суду за позовом Авакова і МВС Фото: Сергій Лещенко

Лещенко аргументував, чому планує оскаржити рішення суду

Народний депутат України Сергій Лещенко заявив, що планує оскаржити рішення Подільського районного суду Києва, який задовольнив позов Арсена Авакова та Міністерства внутрішніх справ України (МВС). Про це депутат повідомив в Facebook.

"Я не був повідомлений повісткою про сьогоднішнє засідання суду, на якому було прийнято рішення. Також, крім Авакова, на мене подало позов МВС. Сплативши при цьому 1000 гривень держкоштів і залучаючи до процесу керівника правового департаменту МВС", - заявив Лещенко.

За його словами, він вважає докази не об'єктивними, оскільки до суду було подано висновок фахівця з дослідження, проведеного в ДНДЕКЦ МВС України (Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при МВС України), який підпорядковується Авакову.

Лещенко наголосив, що інформація, яку оскаржував Аваков, була поширена на території Німеччини, а дія Цивільного кодексу України на це держава не поширюється.

Крім того, один з відповідачів - німецька телерадіокомпанія "Дойче Велле" - не є юридичною особою, зареєстрованою в Україні. Всі працівники оформлені в Німеччині, а на території України ними не було створено представництв або дочірніх компаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що виграв суд проти нардепа БПП Сергія Лещенка. Про це міністр повідомив, публікуючи рішення суду.