ua en ru

У ЛЕО допускають виникнення "техногенного колапсу" у Луганській області

У ЛЕО допускають виникнення "техногенного колапсу" у Луганській області Фото: ЛЕО (facebook.com/tovleo)

У ЛЕО заявили про зрив підготовки до осінньо-зимового періоду через борги

У ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) допускають виникнення "техногенного та соціально-економічного колапсу" у Луганській області. Про це йдеться у повідомленні ЛЕО у Facebook.

"Підготовка електричних мереж та обладнання ЛЕО до осінньо-зимового періоду вже, фактично, зірвана через відсутність коштів протягом року. Це призведе до великих проблем взимку, та може призвести до страшного техногенного та соціально-економічного колапсу на території Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ЛЕО протягом 9 місяців "перебуває в гострій господарській кризі", причиною якої у ЛЕО називають фінансові санкції НКРЕКП та арешт рахунків.

Наразі у компанії немає коштів ні на зарплату працівникам, ні на підготовку електромереж до осінньо-зимового періоду, ні на проведення ремонтів.

"Санкції НКРЕКП, і арешт рахунків стали результатом боргової ями, в яку потрапило ЛЕО через багатомільярдні борги споживачів, і в тому числі - через величезні борги підприємств житлово-комунальної сфери. Наші неодноразові звернення до президента України, прем'єр-міністра та уряду, РНБО та Верховної Ради не мають ефекту та не допомагають. ЛЕО робить все, щоб неприємності оминули мешканців Луганської області, але ми не можемо і не будемо давати електрику безоплатно", - йдеться у повідомленні.

ЛЕО РЯТУЄ ЛУГАНЩИНУ ВІД ЗНЕСТРУМЛЕННЯ В 14:20 Луганське енергетичне об'єднання дало струм всім споживачам Луганської обл...

Опубліковано ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" 8 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабінеті міністрів України запропонували розглянути питання перереєстрації ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) на підконтрольних владі територіях на Раді національної безпеки і оборони України.