ua en ru

Ле Пен обіцяє частково скасувати євро у Франції

Ле Пен обіцяє частково скасувати євро у Франції Фото: Марін Ле Пен розповіла про фінансові плани у Франції

Євро має стати засобом не для щоденних покупок, а тільки для діяльності міжнародних компаній

Кандидат в президенти Франції, лідер ультраправої партії "Народний фронт" Марін Ле Пен планує повернути в країну власну валюту. Про це Ле Пен заявила в інтерв'ю Le Parisien.

Політик вважає, що євро для неї "мертво".

"Ми повинні мати можливість - ред.) контролювати валюту і адаптувати її до економіки, тому що сьогодні єдина валюта - це тягар", - розповіла Ле Пен.

За її словами, євро має стати засобом не для щоденних покупок, а тільки для діяльності міжнародних компаній.

Як повідомлялося раніше, глава партії "Національний фронт" кандидата на пост президента Франції Марін Ле Пен Жан-Франсуа Йалх пішов у відставку через висловлювання в Голокості.

Незадовго до другого туру виборів, які відбудуться 7 травня, глава партії "Національний фронт" пішов у відставку після звинувачень у заперечення Голокосту. Він давав коментар в трагедії в 2005 році.

У зв'язку з цим скандалом партії почали згадувати попередні необачні висловлювання, пов'язані з трагедією. Раніше батько Марін Ле Пен Жан-Марі Ле Пен назвав газові камери нацистів "деталлю в історії". ЗМІ відзначають, що Марін Ле Пен два роки тому виключила з партії свого батька, щоб поліпшити імідж партії і зробити її більш привабливою для широких верств населення.

Нагадаємо, Ле Пен створила коаліцію з кандидатом першого туру президентських виборів у Франції.