ua en ru

Ле Пен створила коаліцію з кандидатом першого туру президентських виборів у Франції

Ле Пен створила коаліцію з кандидатом першого туру президентських виборів у Франції Фото: Ніколя Дюпон-Еньян і Марін Ле Пен

Ле Пен запропонувала Дюпон-Еньяну крісло прем'єра

Партія кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен "Національний фронт" і рух іншого кандидата в першому турі Ніколя Дюпон-Еньяна "Вставай, Франція" прийняли рішення сформувати передвиборний союз. Про це повідомляє Reuters за результатами їх спільній прес-конференції.

"Ле Пен запропонувала Дюпон-Еньяну крісло прем'єр-міністра Франції, намагаючись залучити більше виборців для перемоги над лідером за опитуваннями кандидатом Еммануелем Макроном", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Дюпон-Еньян є націоналістом, протекціоністська економічна політика якого близька до політики Ле Пен. Він, подібно до неї, хоче зменшити повноваження інститутів Європейського Союзу.

У першому турі президентських виборів 23 квітня 2017 року він набрав 4,7 відсотка голосів, і ці голоси разом з його підтримкою важливі для Ле Пен і для вирішального другого раунду виборів 7 травня.

"Ми створюємо великий республіканський і патріотичний альянс. Ми будемо спільно відстоювати нашу урядову програму", - резюмувала Ле Пен.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент оцінює потенційний збиток, який завдала кандидат в президенти Франції Марін Ле Пен і її колеги по партії "Національний фронт" у приблизно 5 млн євро. Так, Європарламент розпочав процедуру зняття депутатської недоторканності з Ле Пен.