ua en ru

В виготовлення машин швидкої допомоги ЛАЗ-Renault інвестовано 60 млн грн

Холдингова компанія ЛАЗ розпочала виготовлення машин швидкої допомоги. Новий проект, вартістю 60 млн грн, здійснюється спільно з французькою компанією Renault і стартував на потужностях Дніпродзержинського автобусного заводу, що входить у структуру холдингу. Про це повідомив директор ЛАЗ Олександр Строганов, передає прес-служба компанії.

Як повідомив Строганов, при наявності замовлень на такі швидкі дозволяє випускати в місяць від 50 до 100 машин.

"В результаті проведеної клопіткої підготовки для запуску у виробництво швидких, наша компанія отримала від французького виробника Renault авторизацію, як виробник-трансформатор на виготовлення цих спеціалізованих машин. Таким чином компанія Renaut підтвердила нашу спроможність самостійно переобладнувати машини Reno-Masters під швидкі, а також підтвердила те, що процес проходить відповідно до усіх вимог", - зазначив Олександр Строганов.

Він також додав, що сьогодні компанія уже реалізувала перші машин швидкої допомоги ЛАЗ-Renault. Більше десятка машин перебувають у виробництві на заводі та ще частина стоять на складі компанії Renault і готові для переобладнання. "Свою зацікавленість продукцією висловив уряд країни в рамках державної цільової програми Євро - 2012 та в рамках програми оновлення парку машин швидкої допомоги. Ми готові виконати таке замовлення та виготовити для потреб медичної галузі країни необхідну кількість машин. Наразі чекаємо лише підписання відповідного контракту", - резюмував Строганов.

Нагадаємо, презентація машин швидкої допомоги українсько-французького виробництва пройшла влітку 2011 р. у Львові.