ua en ru

Лавров заявив, що слова Волкера по миротворців на Донбасі суперечать нормандскому формату

Лавров заявив, що слова Волкера по миротворців на Донбасі суперечать нормандскому формату Фото: Сергій Лавров (flickr.com/mfarussia)

Волкер заявив, що мандат місії ООН на Донбасі не повинен узгоджуватися з ДНР/ЛНР

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що слова спеціального представника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера щодо введення миротворців ООН на Донбас суперечать нормандскому формату, повідомляють російські ЗМІ.

Так, за словами Лаврова, заяви Волкера щодо введення миротворців ООН на Донбас "прямо суперечать тому, що роблять Німеччина, Франція, Росія і Україна у нормандському форматі".

Зазначимо, раніше Волкер в інтерв'ю одному з українських телеканалів заявив, що мандат місії ООН на Донбасі не повинен узгоджуватися з ДНР/ЛНР.

"Думаю, щодо цього питання вирішено: Мінські угоди між Росією, Україною та ОБСЄ. Ідея - відновити контроль України над цими територіями, провести там вибори. Тому так званим республікам тут не місце", - заявив Волкер відповідаючи на питання про роль ДНР/ЛНР в процесі введення миротворців.

У відповідь на цю заяву Лавров заявив, що "шкодує, що США заявляють про виключення представників Донбасу з переговорного процесу".

"Ще одне визначне зауваження зробив пан Волкер, він сказав, що це справа Європи, України і Росії - Донбас не має ніякого відношення ні до яких переговорів, його близько підпускати не можна. Якщо це в Берліні вважають адекватною картиною того, що має відбуватися, я шкодую про це", - заявив Лавров.

У свою чергу представники ДНР/ЛНР на переговорах у Мінську Денис Пушилин і Владислав Дейнего також прокоментували слова Волкера.

"Без нашої згоди ніяких сил ООН на Донбасі не буде. Нашу згоду можна отримати шляхом переговорів в контактній групі, де ми повноправно представлені", - йдеться в їх спільній заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Волкер сподівається, що активне залучення США в конфлікт України і РФ змінить ситуацію.