ua en ru

Волкер сподівається, що активне залучення США в конфлікт України і РФ змінить ситуацію

Волкер сподівається, що активне залучення США в конфлікт України і РФ змінить ситуацію Фото: Курт Волкер (flickr.com/cwa.events)

США сподіваються, що Росія зробить стратегічні зміни у поведінці

Спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер сподівається, що активне залучення США в конфлікт України і Російської Федерації змінить ситуацію. Про це він заявив в інтерв'ю "Громадському".

"Ми сподіваємося на те, що активне залучення США в ширший процес і розмови з Росією напряму, чітке посилання, що санкції не знімуть, а стосунки між Росією та США погіршуватимуться, доки ці питання не будуть вирішені, змінять ситуацію", - зазначив він, коментуючи гуманітарні та політичні питання у контексті вирішення конфлікту на Донбасі.

Крім того, Волкер додав, що США сподіваються, що Росія зробить стратегічні зміни у поведінці.

"Ми також сподіваємося, що Росія зробить стратегічні зміни у поведінці. Якщо це станеться, якщо вона скаже: добре, ми готові рухатися, багато що зміниться. Заразом, кожне з положень, які я перерахував, може рухатися вниз або вгору, додаватися або скасовуватися, без ширшого вирішення конфлікту", - сказав Волкер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер і помічник президента Росії Владислав Сурков в першій половині листопада проведуть чергові переговори щодо ситуації на Донбасі.