ua en ru

Лавров заявив, що Москва не допустить втручання США у вибори в РФ

Лавров заявив, що Москва не допустить втручання США у вибори в РФ Фото: Сергій Лавров (mid.ru)

10 вересня в Росії пройдуть муніципальні вибори

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не дозволить Вашингтону втручатися в російські вибори. Про це повідомляє РБК.

"Я не знаю, які плани у посольства США, але було багато епізодів, коли американські дипломати були помічені у протиправній діяльності. Відповідні наші служби повинні вживати відповідні заходи", - сказав Лавров.

Відзначено, що 10 вересня, пройдуть муніципальні вибори. В 17 регіонах Росії будуть вибирати губернаторів, у шести пройдуть парламентські вибори.

Лавров заявив, що багато громадян Росії працюють на американське посольство.

"Але нерідкі були випадки, коли співробітники посольства США з числа найнятих на місці їздили по різних регіонах, проводили опитування населення: як вони ставляться до губернатора, взагалі до федерального центру. У таких ситуаціях ми ввічливо просимо наших американських колег з цими людьми розірвати службові відносини", - сказав Лавров.

За словами міністра, у разі якщо США вирішать втрутитися в російські вибори, Москва буде керуватися Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

"Ми будемо керуватися їй і нашими законами", - сказав Лавров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний прокурор США по Росії Роберт Мюллер закликав велике журі у Вашингтоні розслідувати твердження про втручання Росії у вибори в 2016 році.