ua en ru

Лавров заявив, що призначення Медведчука посередником у консультаціях щодо врегулювання ситуації на Донбасі ініціював Київ

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що призначення лідера руху "Украиснкий вибір" Віктора Медведчука посередником у консультаціях щодо врегулювання ситуації на Донбасі ініціював Київ.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що призначення лідера руху "Украиснкий вибір" Віктора Медведчука посередником у консультаціях щодо врегулювання ситуації на Донбасі ініціював Київ. Про це Лавров заявив в інтерв'ю програмі "Вести в суботу з Сергієм Брилевым", передає прес-служби Мзс.

"На запрошення Президента України Порошенка і за згодою інших учасників процесу, він (Медведчук, ред.) отримав статус посередника. Після зустрічей з українським Президентом він попрямував на південний схід країни і став узгоджувати параметри та умови такого контакту для консультацій... Безумовно. Без згоди та ініціативності Києва тут навряд чи про щось можна було б вести мову. Медведчук перебуває з нами в хорошому контакті. Російський посол був запрошений для участі в процесі разом з представником жействующего голови ОБСЄ. Він добре відомий в Росії, у нього хороші зв'язки практично з усіма політичними силами на Україні. Думаю, що Медведчука необхідно підтримувати в вживаються їм зусиллях", - заявив Лавров.

Нагадаємо, за повідомленням прес-служби Президента України, Ангела Меркель запропонувала, щоб функції посередника для забезпечення роботи тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі виконував Віктор Медведчук. Президент Петро Порошенко з цим погодився.

27 червня в Києві активісти пікетували представництво Європейського Союзу в Україні на вулиці Володимирській, 101 з вимогою до канцлера Німеччини Ангели Меркель відмовитися від рекомендацій призначити лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука посередником на мирних переговорах з опоченцами Донбасу.