ua en ru

Лавров розповів, коли скасують санкції проти Ірану

Лавров розповів, коли скасують санкції проти Ірану Фото: Сергій Лавров

Збройне ембарго буде знято тільки через 5 років

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів, коли будуть зняті західні санкції проти Ірану. Про це він повідомив на прес-конференції за підсумками підписання угоди щодо Ірану, передає РБК.

За словами Лаврова, деякі санкції будуть зняті з Ірану відразу - це стосується, зокрема, тих санкцій, які були в односторонньому порядку введені Євросоюзом і США, а також санкцій, що обмежують співпрацю з Іраном у сфері цивільної авіації.

Збройне ембарго, за зняття якого відразу після укладення угоди виступали на переговорах Росія і Китай, буде повністю знято лише через п'ять років. Лавров уточнив, що поставки зброї в Іран можливі при проходженні процедур попередження та верифікації Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, про досягнення угоди між "шісткою" міжнародних переговірників і Іраном стало відомо вранці 14 липня.

Як повідомляє іранське державне агентство новин IRNA, "економічні і фінансові санкції, введені ЄС і США, будуть зняті, коли угода щодо ядерної програми вступить в силу".

Заборони та обмеження в сфері економічного співробітництва з Іраном будуть скасовані, це стосується і інвестицій в нафтову та газову галузь країни. Крім того, будуть скасовані заборони на купівлю деяких видів техніки і технологій.