ua en ru

Лавров закликав визначити чітку лінію розмежування між силами АТО і бойовиками

Лавров закликав визначити чітку лінію розмежування між силами АТО і бойовиками
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав сторони конфлікту визначити чітку лінію розмежування між силами антитерористичної операції і бойовиками на Донбасі.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав сторони конфлікту визначити чітку лінію розмежування між силами антитерористичної операції і бойовиками на Донбасі. Про це він заявив в ході зустрічі з главою МЗС ФРН Франка-Вальтера Штайнмайера, передає Russia Today.

"Ми повинні підтримати всі узгодження конкретних ліній розмежування. Замість того, що б робити панічні заяви, за якими стоїть просто бажання приректи на провал будь-які зусилля по виконанню мінських домовленостей, я б запропонував сконцентруватися на стимулюванні сторін до того, щоб визначити чітку лінію розмежування... почати відведення важкої техніки... і тим самим зробити можливим моніторинг припинення вогню силами місії ОБСЄ, місія до цього готова", - підкреслив Лавров.

Глава МЗС РФ також заявив, що діалог Києва з Донбасом необхідно вести з урахуванням результатів "виборів" у самопроголошених ДНР і ЛНР 2 листопада.

Нагадаємо, за даними РНБО, бойовики підтягують військову техніку до лінії зіткнення в зоні АТО.