ua en ru

Лавров: спроби Києва відновити бойові дії на Донбасі будуть трагічною помилкою

Лавров: спроби Києва відновити бойові дії на Донбасі будуть трагічною помилкою Фото: Сергій Лавров

Лавров запевнив, що Росія не зацікавлена в глибокому розколі Європи

Будь-які спроби Києва відновити бойові дії на території Донбасу будуть "трагічною помилкою". Про це в інтерв'ю для програми Russia beyond the headlines в німецькому виданні Handelsblatt заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Лавров у черговий раз підкреслив, що врегулювання кризи безпосередньо залежить від дотримання мінських угод. "Будь-які спроби Києва знову відновити боротьбу будуть колосальної трагічною помилкою", - заявив він.

В інтерв'ю міністр також заявив, що німецькі компанії, що працюють в Росії, стурбовані "антиросійськими" санкціями Євросоюзу.

"Глави провідних німецький компаній, що діють в Росії, не приховують свого занепокоєння у зв'язку з розкрученою Євросоюзом санкцій спіраллю і підтверджують готовність продовжувати працювати з російськими партнерами", - заявив міністр.

Глава російського МЗС визнав, що останнім часом інтенсивність політичного діалогу Москви і Німеччини спала. Він звернув увагу, що в подібних умовах зростає роль ділових кіл у просуванні позитивної порядку та збереження атмосфери довіри між двома країнами.

У розмові з виданням Лавров запевнив, що Росія не зацікавлена в глибокому розколі Європи. "Очевидно, що розбіжності у справах в Європі негативно впливають на здатність провідних країн світу плідно працювати для вирішення міжнародних проблем, включаючи питання нерозповсюдження зброї масового знищення та контролю над озброєннями, а також боротьби з екстремізмом і тероризмом", - зазначив Лавров.

За словами Лаврова, Європі слід відмовитися від звички дивитися на всі проблеми окремо, так як за деревами можна не побачити лісу". "Наш взаємозалежний світ переживає складну і бурхливу фазу. В цих умовах при відсутності стратегічного бачення ми ризикуємо втратити здатність приймати адекватні рішення", - пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров в ході прес-конференції за підсумками переговорів з МЗС Чилі заявив, що українська влада фактично створюють атмосферу відторгнення способу життя жителів Донбасу.