ua en ru

Лавров: в Україні створена атмосфера відторгнення способу життя Донбасу

Лавров: в Україні створена атмосфера відторгнення способу життя Донбасу Фото: Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров в ході прес-конференції за підсумками переговорів з МЗС Чилі заявив, що українська влада фактично створюють атмосферу відторгнення способу життя жителів Донбасу.

"Згадаю заяву таких тепер уже офіційних представників Києва, як Дмитро Ярош, який публічно заявляє, що вони відберуть схід України у сепаратистів і терористів. Ці люди, які хочуть жити так, як вони звикли на своїй землі, оголошуються офіційно терористами, на них влаштовується полювання, по всій Україні висять білборди з поясненням, як виявляти сепаратистів, тих, хто хоче жити по-своєму, не по-українськи, наводяться статті Кримінального кодексу, який за сепаратизм карається строком позбавлення волі від семи до дванадцяти років", - підкреслив Лавров.

Крім того, він заявив, що на сході України постійно створюється атмосфера "відторгнення культури, способу життя людей".

"Чого вартий пакет законів про декомунізацію та героїзацію фашистських поплічників. Як можна після цього навіть заїкатися про те, що Україна буде тільки унітарною державою, коли на сході України люди будуть прославляти бандерівців? Ніколи цього не буде", - сказав Лавров.

Нагадаємо, Президент РФ Путін все ще впевнений, що російських військ в Україні немає.