ua en ru

Лавров пояснив необхідність наступу під Алеппо за підтримки Росії

Лавров пояснив необхідність наступу під Алеппо за підтримки Росії Фото: Сергій Лавров

За словами міністра, "наступати на тих, хто завоював твою землю, необхідно"

Сирія веде масштабний наступ під Алеппо, так як "наступати на тих, хто завоював твою землю, необхідно". Про це глава російського МЗС Сергій Лавров заявив за підсумками засідання Міжнародної групи підтримки Сирії, передають російські ЗМІ.

За словами міністра, в ході засідання держсекретар США Джон Керрі "сказав, що його турбують останні агресивні дії уряду Сирії".

"Якщо звільнення міста, яке зайняли незаконні збройні формування, це агресія, ну напевно... Наступати на тих, хто завоював твою землю, необхідно", - вважає глава російського МЗС.

Так, Лавров зазначив, що Алеппо головним чином контролює "Джебхат ан-Нусра". Контроль над західними передмістями, за словами Лаврова, належать угрупованням "Джейш аль-Іслам" і "Ахрам аш-Шамю". Глава МЗС Росії також розповів, що ватажок "Джейш аль-Іслам", зокрема, заявляв про необхідність винищення алавітів, до яких належить і Башар Асад.

"Такі хлопці зараз перебувають навколо Алеппо з західної сторони. З східної урядові сили за нашої допомоги забезпечили розблокування цього міста. І за нашими даними, ті, хто біжить з цього району, це бойовики, які рятуються", - заявив Лавров.

Нагадаємо, раніше Лавров заявляв, що Росія буде продовжувати наносити авіаудари по терористах у Сирії.

Зазначимо, учасники засідання Міжнародної групи підтримки Сирії в п'ятницю, 11 лютого, погодили план поступового припинення бойових дій в Сирії і створення умов для відновлення мирних переговорів.