ua en ru

Лавров звинуватив ОЗХЗ в намірі змінити режим в Сирії

Лавров звинуватив ОЗХЗ в намірі змінити режим в Сирії Фото: Сергій Лавров

Глава МЗС Росії розкритикував відмову ОЗХЗ направити експертів на місця хімічної атаки

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що блокування російського проекту по хімічній атаці в сирійському Ідлібі Організацією по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) спрямована на зміну режиму в Сирії. Про це він заявив на зустрічі з китайським колегою Ван І в Астані, передають російські ЗМІ.

"Вчора нашу спільну пропозицію про те, щоб експерти ОЗХЗ відвідали місця ймовірного інциденту із застосуванням хімічної зброї в Сирії, було без яких-небудь виразних пояснень заблоковано західними делегаціями. В цьому виявилася повна неспроможність позиції наших західних колег, які, по суті, забороняють ОЗХЗ направляти своїх інспекторів на місце інциденту і на той аеродром, звідки нібито вилетіли літаки зі снарядами, споряджені хімічною речовиною", - заявив Лавров.

На його думку, інформація про застосування хімічної зброї в Сирії використовується, щоб відійти від резолюції, згідно з якою ситуація в країні повинна регулюватися за участю всіх сторін.

"...і переключитися на давно виношувану ідею зміни режиму. Ми, я впевнений, повинні цього не допустити", - додав Лавров.

Нагадаємо, раніше ОЗХЗ підтвердила використання зарину в Ідлібі.