ua en ru

Лавров назвав дії постпреда США при ООН "фейковою дипломатією"

Лавров назвав дії постпреда США при ООН "фейковою дипломатією" Фото: Сергій Лавров (mid.ru)

Лавров розкритикував Ніккі Хейлі за заяву про неможливість зв'язатися з дипломатами РФ

Міністр закордонних справ Сергій Лавров вважає, що дії постійного представника США при ООН Ніккі Хейлі є прикладом "фейкової дипломатії". Про це він заявив, коментуючи заяву Хейлі про неможливість вийти на зв'язок з дипломатами РФ, передають російські ЗМІ.

"Те, що пані Хейлі, постійний представник США при Раді безпеки, заявила про те, ніби всі її спроби додзвонитися до нашого представника Василя Небензі за останні дні з тим, щоб узгодити якийсь загальний колективний текст, - це пряма брехня", - заявив Лавров.

Зазначимо, Хейлі перед засіданням Ради безпеки ООН, де розглядали проекти США і РФ щодо продовження мандату місії з розслідування хімічних атак в Сирії, заявила, що не могла додзвонитися російському постпреду. На думку Лаврова, така поведінка Хейлі демонструє "нове явище в міжнародних відносинах, коли є не тільки фейкові новини, але ще й "фейковая дипломатія".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія в ООН ветувала продовження розслідування хімічних атак у Сирії. Хейлі заявила, що такий крок Росії свідчить, що вона не вважає проблемою використання хімічної зброї в ході шестирічної громадянської війни в Сирії.