ua en ru

Лавров назвав адекватними заходи Росії щодо Туреччини

Лавров назвав адекватними заходи Росії щодо Туреччини Фото: Сергій Лавров

Глава МЗС РФ заявив, що адекватними ці кроки визнала "більшість неупереджених спостерігачів на міжнародній арені"

Заходи Росії щодо Туреччини після інциденту з літаком Су-24 адекватні. Про це заявив на прес-конференції міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає "РИА Новости".

"Що стосується дій Росії - це абсолютно адекватні кроки. В якості таких вони визнані більшістю неупереджених спостерігачів на міжнародній арені. І наша головна занепокоєння полягає в тому, щоб не допустити "переливу" терористичних загроз, які розцвітають на території Туреччини, на територію Росії", - заявив Лавров.

При цьому міністр зазначив, що не збирається ухилятися від зустрічі з главою МЗС Туреччини. "Турецька сторона настійно просить організувати зустріч з міністром закордонних справ Туреччини на полях саміту ОБСЄ. Ми не будемо ухилятися від цього контакту", - сказав Лавров, передає Reuters.

Відзначимо, що засідання Ради міністрів закордонних справ країн ОБСЄ пройде 3 і 4 грудня.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки".

Вчора уряд Росії своєю постановою затвердив список турецьких продуктів, ввезення яких в Росію забороняється з 1 січня 2016 року.

Крім того, Росія призупинить безвізовий режим з Туреччиною з 1 січня 2016 року.