ua en ru

Лавров і Керрі сьогодні в Парижі обговорять українську кризу

Держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрінуться в неділю, 30 березня, в Парижі для обговорення питань щодо врегулювання кризи в Україні.

Держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрінуться в неділю, 30 березня, в Парижі для обговорення питань щодо врегулювання кризи в Україні. Про це повідомила в суботу 29 березня, прес-секретар Держдепартаменту США Джен Псакі, повідомляє Deutsche Welle.

Зустріч глав МЗС двох країн стане першою після невизнаного референдуму в Криму за приєднання півострова до Росії, передає агентство dpa.

Лавров назвав відновлення діалогу щодо вирішення української проблеми "спільною ініціативою" Росії і Заходу. Він також запевнив, що Росія не має "ані найменшого наміру" перетинати кордони України. Для проведення зустрічі Керрі перервав свій політ з Саудівської Аравії до Вашингтону і направив літак до Парижа.

Раніше 29 березня в інтерв'ю російському телебаченню Лавров розповів про умови подолання російсько-українського конфлікту. За його словами, Україна повинна створити федеративну державний устрій, в якому необхідно пропорційно представити російськомовне населення на сході та півдні країни. Крім того, Росія чекає від Києва зобов'язання не вступати в НАТО.