ua en ru

Лавринович: Якщо комісія не надасть новий проект закону про вибори нардепів, ВР розглядатиме всі зареєстровані

Якщо робоча група з підготовки закону про вибори народних депутатів не представить законопроект, Верховна Рада буде розглядати всі зареєстровані законопроекти. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Я не думаю, що народні депутати будуть так довго ще думати, як знаходити порозуміння і яким чином вирішувати. Зрештою, я знаю, що постановою, яку ухвалили, про створення робочої групи два тижні часу відведено для того, щоб представити проект. Якщо цього не буде, будуть розглядатися ті, які зареєстровані в Верховній Раді", - зазначив Лавринович.
Міністр юстиції вважає, що більшість народних депутатів України схильні до того, щоб наступні вибори в Україні відбувались за змішаною системою. "У мене складається враження, що більшість народних депутатів України схильні до того, щоб наступні вибори в Україні відбувались за змішаною системою, як це було до того моменту, поки в один день не було, в позаконституційний спосіб змінено і норма основного закону, і був ухвалений новий виборчий закон і змішана система була змінена на пропорційну з закритими списками", - сказав Лавринович.

Нагадаємо, народні депутати України 383 голосами при необхідних 226 прийняли постанову, згідно з якою створена комісія з 13 депутатів під керівництвом народного депутата з фракції НУ-НС Руслана Князевича з розробки нового законопроекту про вибори народних депутатів.