ua en ru

Лавринович з 1 вересня є підозрюваним у справі про захоплення влади, - ГПУ

Лавринович з 1 вересня є підозрюваним у справі про захоплення влади, - ГПУ Фото: Олександр Лавринович (vru.gov.ua)

Екс-міністру повідомили про те, що він є підозрюваним по телефону

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович є підозрюваним у справі про захоплення влади з 1 вересня, повідомлення йому було відправлено поштою за місцем проживання. Про це сказав прокурор Генеральної прокуратури Олексій Донський, передає "112 Україна".

"Ми повинні вручити повідомлення у день складання, а, отже, йому були здійснені дзвінки на кілька телефонів, по одному він відповів особисто. Йому повідомили, що він підозрюваний, і запропоновано до 17:00 з'явитися для того, щоб була організована процедура. Лавринович повідомив, що знаходиться в горах, і тоді йому було повідомлено, що в такому випадку закон передбачає інший спосіб, а саме - напрямок за адресами. Також ми уточнили, чи є адреса його реєстрації тією, куди потрібно надсилати повідомлення, або може варто продублювати по іншим. Він сказав, щоб відправили повідомлення за місцем його проживання ", - пояснив прокурор.

Він додав, що, таким чином, Лавринович з 1 вересня цього року вважається підозрюваним.

Нагадаємо, 6 вересня ГПУ повідомила Лавриновичу і екс-президенту Віктору Януковичу про підозру у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади.