ua en ru

ГПУ повідомила Януковича і Лавриновича про підозру у захопленні влади в 2010 році, - Луценко

ГПУ повідомила Януковича і Лавриновича про підозру у захопленні влади в 2010 році, - Луценко Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Екс-президенту Януковичу і екс-міністрові юстиції Лавриновичу повідомлено про підозру

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України розслідує справу Конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади. Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко в Facebook.

Повідомляється, що захоплення влади стався шляхом розширення неконституційним способом повноважень президента України за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту і уряду.

"На підставі зібраних доказів повідомлено про підозру по 1 ч. ст. 109 Кримінального кодексу України екс-президента Віктора Януковича та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу у здійсненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні - Верховної Ради України, зміни до чинної Конституції України шляхом внесення в Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року і його офіційного опублікування", - заявив Луценко

Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа Конституційного перевороту 2010 року, який привів до зах...

Опубліковано Юрієм Луценком 5 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що золото экс-президента України Януковича та його оточення заарештували в Швейцарії.