ua en ru

Лавина в Італії: кількість зниклих зросла до 24 осіб

Лавина в Італії: кількість зниклих зросла до 24 осіб Фото: пошукова операція в районі італійського готелю, заваленого лавиною

Невідома доля ще одного співробітника готелю сенегальського походження

Кількість жертв сходження лавини на готель Rigopiano у Центральній Італії зросло на одну особу - до 24. Про це з посиланням на дані Національної рятувальної служби передає DW.

Зазначено, що наразі невідома доля ще одного співробітника готелю сенегальського походження. Один із врятованих повідомив, що на момент сходження лавини той був у будівлі.

Повідомляється, що нині підтверджена загибель п'ятьох осіб, ще дев'ятьох, у тому числі чотирьох дітей, витягли зі снігового полону.

"Операція триває всередині та зовні готелю", - уточнив речник рятувальників Лука Карі.

Також повідомляється, що погодні умови - надскладні для пошукових дій. Утім, окремі фахівці допускають, що навіть за три дні після катастрофи можна знайти живих.

Як відомо, готель Rigopiano розташований у регіоні Абруццо на висоті 1200 метрів на околиці національного парку Гран-Сассо-е-Монті-делла-Лага, поблизу гори Корно-Гранде.

Нагадаємо, будівлю зруйнувало сходження лавини 18 січня. Найімовірніше, її спричинив землетрус, що в той день сколихнув Центральну Італію. За даними менеджменту готелю, під час трагедії в будівлі перебувало до 35 осіб - туристи і персонал. Як підрахували рятувальники, готель завалило близько 120 тисячами тонн снігу.