ua en ru

До латвійського кордону знову підійшли російські військові кораблі

До латвійського кордону знову підійшли російські військові кораблі Фото: кораблі флоту РФ (ens.mil.ru)

Росія порушила економічну зону Латвії

Поблизу кордонів Латвії знову помічені кораблі збройних сил Російської Федерації. Про це повідомляє в Twitter BNS з посиланням на Національні збройні сили.

"В ексклюзивній економічній зоні Латвії в 12 морських милях від територіальних вод країни перебували російські кораблі класу "СБ-121" і "Каштан", а в шести з половиною морських милях від територіальних вод - десантний корабель класу Ropucha", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у п'ятницю в латвійській виключній економічній зоні на відстані восьми морських миль від територіальних вод держави ідентифіковані буксир класу "Горинь", буксир "Анатолій Птіцин" і фрегат "Неспокійний 620" класу "Сучасний" ВМФ Росії.

Росія планувала ракетні стрільби у виключній економічній зоні Латвії з 4 по 6 квітня, але вони так і не відбулися. Москва вчинила так вже другий раз заявила про навчання, попросила закрити повітряний простір, але не провела навчань.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, російські морські сили в період з 4 по 6 квітня проведуть тренувальні запуски ракет над латвійської ексклюзивної економічної зоною в Балтійському морі.