ua en ru

Латвія поскаржилася в ООН на утиск кримських татар у Криму

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс поскаржився генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну на порушення прав національних меншин у Криму.

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс поскаржився генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну на порушення прав національних меншин у Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Латвії.

Обговорюючи ситуацію в Україні, Ринкевичс вказав на критичну ситуацію з дотриманням прав представників національних меншин на території окупованого Росією півострова Крим.

"Ми отримуємо дуже тривожні повідомлення про масові гоніння на кримських татар, їх залякування, виселення з місць проживання і випадки викрадення. ООН та іншим міжнародним організаціям слід звернути серйозну увагу на цю ситуацію і закликати Росію дотримуватися загальноприйнятих норм захисту прав національних меншин", - сказав міністр закордонних справ Латвії.

В контексті України міністр також підкреслив, що не можна визнавати організовані сепаратистами "вибори" на контрольованій ними території, а спроби Росії зробити це голосування легітимним не будуть сприяти врегулюванню конфлікту.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони України заявляла про те, що на окупованій Росією території АР Крим з боку самопроголошеної влади тривають протиправні дії, що обмежують права українських громадян.