ua en ru

Латвія отримала від Великобританії 65 бойових розвідувальних бронемашин

Латвія отримала від Великобританії 65 бойових розвідувальних бронемашин Фото: британські бронемашини в Латвії (gorod.lv)

Бронетехніка призначена для створення механізованого підрозділу в країні

Національні збройні сили (NBS) Латвії отримали від Великобританії 65 зі 123 бойових розвідувальних гусеничних бронемашин в рамках укладеного між двома країнами в 2014 році договору про купівлю цих машин. Про це з посиланням на прес-службу міністерства оборони республіки повідомляє портал Baltnews.

Зазначено, що проект механізації піхотної бригади сухопутних сил латвійських ЗС розділений на кілька етапів і черг. У рамках цього проекту планується поставити 123 одиниці бронетехніки.

Як повідомляється, бронетехніка призначена для створення механізованого підрозділу в країні. Перед постачанням вона проходить капітальний ремонт і модернізацію. У повідомленні також ідеться, що поставки заплановані до 2020 року.

В основну суму договору увійшли: повне оновлення і капітальний ремонт 123 платформ, запчастини, навчання фахівців Латвії. Все це буде коштувати 46,6 млн євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Латвія підписала з Данією договір про купівлю американських протиповітряних ракет Stinger для підвищення обороноздатності країни.