ua en ru

Латвія підписала з Данією договір про купівлю американських протиповітряних ракет

Латвія підписала з Данією договір про купівлю американських протиповітряних ракет Фото: Stinger (wikimedia.org)

Латвія підвищує обороноздатність країни американськими ракетами Stinger

Латвія підписала з Данією договір про купівлю американських протиповітряних ракет Stinger для підвищення обороноздатності країни. Про це повідомляє DW.

"Латвія купує у Данії протиповітряні ракети американського виробництва Stinger. У Ризі сподіваються, що ракети підвищать обороноздатність країни", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за його словами міністр оборони країни Раймондс Бергманіс, підписана між країнами угода про купівлю ракет вкрай важлива для збройних сил країни.

"У разі необхідності ми зможемо ефективно захищати нашу країну", - зазначив міністр.

Так, суму операції і кількість куплених ракет він розкривати не став, зазначивши, що купується "достатня кількість зброї".

Зазначимо, ракети Stinger мають довжину 1,5 м і важать близько 10 кг. Вони, в залежності від типу можуть атакувати цілі на висоті 180 метрів до 3,8 кілометрів і на відстані до 4,5 кілометрів. Для їхнього запуску достатньо однієї людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський військовий корабель був виявлений неподалік від кордонів Латвії. У латвійській ексклюзивній економічній зоні в 6 морських милях від територіальних вод ВМС 17 серпня ідентифікували корвет "Серпухов 563" класу "Буян-М" ВМС Росії.