ua en ru

Латвія передала 12 тон гуманітарної допомоги для Луганської області

Латвія передала 12 тон гуманітарної допомоги для Луганської області Фото: гуманітарна допомога від Литви (loga.gov.ua)

Допомогу було передано цивільному населенню, яке проживає в населених пунктах вздовж лінії розмежування, зокрема в Станиці Луганській

У рамках візиту гуманітарної місії Національних збройних сил Латвії до Луганської області близько 12 тон гуманітарного вантажу було передано цивільному населенню, яке проживає в населених пунктах вздовж лінії розмежування, зокрема в Станиці Луганській. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Вантаж, який прийшов сьогодні сюди, є не лише гуманітарною допомогою, а й актом політичної підтримки", - заявив Надзвичайний та повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс.

Також він зазначив, що Латвійська Республіка активно допомагає Україні в подоланні наслідків воєнних дій, зокрема направляє гуманітарну допомогу, сприяє реабілітації учасників бойових дій та оздоровленню дітей на латвійській території. За його словами, існує зацікавленість у подальшому розвитку співпраці Латвійської Республіки з Луганською областю.

Латвія передала 12 тон гуманітарної допомоги для Луганської областіЛатвія передала 12 тон гуманітарної допомоги для Луганської областіЛатвія передала 12 тон гуманітарної допомоги для Луганської областіЛатвія передала 12 тон гуманітарної допомоги для Луганської області
Фото: руководство Луганской облгосадминистрации встретилось с представителями миссии
"Я вбачаю перейняття досвіду та можливість навчатися на наших помилках та досягненнях є найкращою підтримкою, яку ми можемо надати Луганській області та Україні в цілому", - сказав посол.

Повідомляється, що Логістичну підтримку на території України забезпечили представники Національної гвардії України. За словами заступника командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Ярослава Сподаря, протягом останніх двох років, завдяки міжнародній співпраці, було доставлено понад 100 тисяч тонн вантажу в регіони, постраждалі від бойових дій на Сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Російська Федерація маскує так звані "гуманітарні конвої" для військових поставок на окупований Донбас.