ua en ru

Латвія надасть Україні допомогу в поверненні арештованих коштів чиновників Януковича

Латвія надасть Україні допомогу в поверненні арештованих коштів чиновників Януковича Фото: прокуратура

Генпрокурор Латвії підтвердив готовність до подальшої тісної співпраці з ГПУ

Латвія надасть Україні допомогу в поверненні арештованих коштів чиновників часів президентства Віктора Януковича. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, 15 вересня 2016 року у рамках робочого візиту до Латвійської Республіки заступник генерального прокурора України Євгеній Єнін зустрівся, зокрема, з генеральним прокурором Латвії Еріксом Калнмейерсом.

Згідно з повідомленням, основними темами для обговорення під час зустрічі стали міжнародне співробітництво у кримінальних провадженнях та шляхи повернення в Україну арештованих і конфіскованих латвійськими компетентними органами злочинних активів колишніх українських високопосадовців.

"Співпраця правоохоронних органів України та Латвії упродовж останніх років набула суттєвої актуальності та важливості. Українськими органами слідства до компетентних органів Латвійської Республіки надіслано низку запитів про правову допомогу у кримінальних провадженнях щодо колишнього керівництва України та його оточення. Їх виконання має ключове значення для прогресу слідства і, як наслідок, покарання винних та повернення розкрадених державних коштів", - відзначив Єнін.

У свою чергу, генпрокурор Латвії підтвердив готовність до подальшої тісної співпраці з Генеральною прокуратурою України.

Крім того, сторони домовились узгодити подальші кроки у рамках національних правових систем, необхідні для вирішення питання повернення в Україну конфіскованих злочинних коштів українських екс-високопосадовців.

Зазначимо, Національне антикорупційне бюро (НАБУ) готує документи для передачі судовим інстанціям Латвії для накладення арешту на рахунки народного депутата Олександра Онищенка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що делегація Генеральної прокуратури України вирушить до Риги для з'ясування інформації щодо 50 млн євро, конфіскованих у Латвії з рахунків втікачів українських чиновників часів Віктора Януковича, зокрема екс-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.