ua en ru

ГПУ відправить делегацію в Латвію з питання конфіскованих рахунків Арбузова

ГПУ відправить делегацію в Латвію з питання конфіскованих рахунків Арбузова Фото: ГПУ відправить в Латвію делегацію

Делегація ГПУ буде з'ясовувати питання про конфіскацію 50 млн євро з рахунків українських чиновників часів Януковича до держбюджету Латвії

Делегація Генеральної прокуратури України вирушить до Риги для з'ясування інформації щодо 50 млн євро, конфіскованих у Латвії з рахунків втікачів українських чиновників часів Віктора Януковича, зокрема екс-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова. Про це в ефірі телеканалу "112" повідомив заступник голови ГПУ Євген Єнін.

За інформацією латвійського видання De Facto, поліція Латвії конфіскувала суму в районі 49 млн євро з банків ABLV і Reģionālā investīciju banka. Велика частина була забрана з PrivatBank.

Delfi повідомляє, що конфіскована сума збігається з тією, яку інкримінують Арбузову.

Сам екс-чиновник на своїй сторінці в Facebook спростував причетність до цієї історії і наявність рахунків в Латвії.

Рішення про делегації було прийнято в рамках розслідування про відмивання грошей з держбюджету України через латвійські банки.

Конфісковані гроші нібито потрапили в держбюджет Латвії.

Крім Арбузова, у розслідуванні також фігурує мільярдер Сергій Курченко.

Як йдеться у повідомленні, латвійські нібито правоохоронні органи направили запит по виявленим грошей українським колегам, але ті так і не відповіли, що гроші треба повернути Україні, тому латиші їх конфіскували у свій держбюджет.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд зобов'язав ПФУ відновити виплату пенсій Азарову.