ua en ru

Латвія може виступити в ЄСПЛ третьою стороною у справах України проти Росії

Україна офіційно звернеться до латвійського уряду з пропозицією виступити третьою стороною у трьох судових справах, які були відкриті в Європейському суді з прав людини за позовами України проти Російської Федерації.

Україна офіційно звернеться до латвійського уряду з пропозицією виступити третьою стороною у трьох судових справах, які були відкриті в Європейському суді з прав людини за позовами України проти Російської Федерації. Про це під час зустрічі з делегацією Міністерства юстиції Латвійської Республіки на чолі з міністром Гайдіс Берзіньшем повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає прес-служба Мін'юсту.

"Для нас це дуже важливо, тому що це серйозний політичний месидж, що Європа і Європейський союз не залишають нас наодинці з Російською Федерацією, в тому числі і в судових процесах", - зазначив Петренко.

Берзіньш зазначив, що не бачить перешкод у приєднані Латвії до процесів, які проводить Україна в ЄСПЛ.

"Я обов'язково звернуся до міністра закордонних справ Латвії, оскільки у нас саме він відповідальний і компетентний щодо представлення інтересів в ЄСПЛ, і поінформую її про вашої позиції. Зі свого боку я не бачу перешкод, щоб Латвія брала участь у цих процесах в якості третьої особи", - зазначив латвійський міністр.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ може вийти з-під юрисдикції ЄСПЛ.