ua en ru

У Латвії в день виборів взламали соцмережу: при вході з'являється Путін і гімн РФ

У Латвії в день виборів взламали соцмережу: при вході з'являється Путін і гімн РФ Фото: кібератака (flickr.com)

При спробі зайти в мережу звучить російський гімн, з'являються російський прапор і фотографії з Путіним

У Латвії в день парламентських виборів хакери зламали соціальну мережу draugiem.lv - при спробі зайти в мережу звучить російський гімн, з'являються російський прапор і фотографії з президентом Путіним і "зеленими чоловічками". Про це передає РБК-Україна з посиланням на Delfi.

Хакери розмістили на сайті фотографії з написом: "Товариші латиші, це стосується вас. Кордон Росії ніде не закінчується.

Представник Draugiem Group Яніс Палкавніекс підтвердив агентству LЕТА, що на сайт Draugiem.lv здійснена кібератака. Діяльність порталу припинено на декілька годин.

Прес-секретар установи щодо запобігання інцидентів з безпекою у сфері інформаційних технологій Cert.lv Ліга Бесере повідомила, що Cert.lv активно працює над з'ясуванням причин і джерел злому.

Зазначимо, у Латвії сьогодні, 6 жовтня, проходять вибори в Сейм, в боротьбі беруть участь 16 партій і політичних об'єднань.

Нагадаємо, влада Великобританії та Німеччини може ввести нові санкції проти РФ через звинувачення в кібератаках, які прозвучали у Міністерстві юстиції та Міністерстві оборони Нідерландів.

Крім того, Німеччина звинуватила РФ в масштабних кібератах. Німецьке уряд повністю довіряє оцінкою британських і голландських властей щодо кібератак з боку Росії.