ua en ru

У Латвії антикорупційне бюро затримало голову Центробанку країни

У Латвії антикорупційне бюро затримало голову Центробанку країни Фото: Ілмар Рімшевич (flickr.com saeima)

Завтра латвійський уряд проведе надзвичайне засідання з цього приводу

У Латвії Бюро по боротьбі та запобіганню корупції затримало президента Банку Латвії Ілмара Рімшевіча в рамках кримінальної справи. Про це з посиланням на прем'єр-міністра республіки Маріса Кучінскіса повідомляє Delfi.

"Зараз ні в мене, ні в інших посадових осіб немає жодних підстав втручатися в роботу БПБК (антикорупційного бюро - ред.). Відомство діє професійно і точно. Як тільки керівництво БПБК визнає за необхідне надати суспільству інформацію про хід слідства, це негайно буде зроблено", - заявив глава уряду.

Також прем'єр додав, що в понеділок, 19 лютого 2018 року, кабінет міністрів проведе надзвичайне засідання з цього приводу.

Як повідомляється, 16 лютого в будинку й робочому кабінеті Рімшевича антикорупційне бюро провело обшуки. Сам Рімшевич у цей момент не перебував у Латвії. Він повернувся в країну 17 лютого, ввечері він прибув на особистій машині в будівлю Бюро і покинув його в ніч на неділю на службовому автомобілі відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США можуть ввести санкції проти латвійського банку, що обслуговував українського бізнесмена Сергія Курченка.