ua en ru

Лагард похвалила Україну за реформи і закликала до виваженої податкової політики

Лагард похвалила Україну за реформи і закликала до виваженої податкової політики Фото: Крістін Лагард закликала Україну продовжувати реформи

МВФ опублікував коментар з приводу виділення Україні третього траншу в 1 млрд доларів

Незважаючи на складні зовнішні умови і важку економічну кризу, Україна проявляє ознаки відновлення, що виражаються у тому числі у відступі інфляції і підвищенні рівня довіри. Про це йдеться у заяві глави Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард з приводу виділення Україні третього траншу фонду в сумі 1 млрд доларів.

"Цей прогрес відбувся багато в чому завдяки реалізації програми влади, в тому числі і розумній макроекономічній політиці, сміливим крокам щодо приведення тарифів на енергію до рівня відшкодування витрат, а також заходів з відновлення банківської системи".

Зі слів Лагард, для забезпечення середньострокової стійкості України ключове значення має подальший прогрес у сфері здійснення фінансових реформ.

"Владі необхідно уникати змін податкової політики, які призводять до зростання дефіциту. Акцент повинен бути зроблений на поліпшення податкового та митного адміністрування", - сказано в заяві.

Лагард також відзначила вирішальне значення параметричної пенсійної реформи для зниження великого структурного дефіциту пенсійного фонду, зменшення бюджетного дефіциту і державного боргу та створення можливості з часом довести пенсії до прийнятних рівнів.

Нагадаємо, в середу, 14 вересня, на засіданні ради директорів Міжнародного валютного фонду було ухвалене рішення про виділення Україні третього траншу МВФ у розмірі 1 млрд доларів.