ua en ru

Лагард відзначила "значний прогрес" у виконанні Україною умов МВФ

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард відзначила значний прогрес у виконанні українською владою попередніх заходів відповідно до узгодженого плану, необхідних для отримання фінансової допомоги фонду.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард відзначила значний прогрес у виконанні українською владою попередніх заходів відповідно до узгодженого плану, необхідних для отримання фінансової допомоги фонду. Про це вона заявила під час зустрічі з українською делегацією у складі голови Національного банку України Степана Кубіва, міністра фінансів Олександра Шлапака та міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремети у Вашингтоні, передає прес-служба НБУ.

Водночас, як зазначають в НБУ, вона висловила впевненість, що рада директорів МВФ протягом найближчих двох-трьох тижнів затвердить "непросту, але амбіційну програму співпраці".

Лагард додала, що головною метою підтримки МВФ є допомога Україні в подоланні наявних труднощів, щоб вона могла стати фінансово самостійною і згодом могла б розвиватися без допомоги ззовні.

Зазначимо, раніше Лагард заявляла, що МВФ може ухвалити рішення про надання Україні фіндопомоги наприкінці квітня, максимум на початку травня.

Нагадаємо, 10-14 квітня 2014 р. українська делегація на чолі з головою Нацбанку Степаном Кубівим перебуває на щорічних зборах МВФ та Світового банку у Вашингтоні.