ua en ru

Лагард: МВФ хоче бачити "повний" пакет допомоги Греції

Лагард: МВФ хоче бачити "повний" пакет допомоги Греції Фото: Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард

На думку голови фонду країні необхідно деяке полегшення боргового навантаження, але не пряме списання

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила про те, що фонд може взяти участь у "повному" пакеті допомоги Греції, який допоможе економіці країни встати на ноги, зробить боргове навантаження збалансованої і дозволить державі отримати фінансування на ринках. Про це повідомляє Reuters.

Видання повідомляє, що відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде фонд брати участь у третій пакет допомоги для Греції, Крістін Лагард відповіла: МВФ хотів би бачити "повну" програму для Греції і список того, що вона включає.

"Цей повний пакет стоїть на двох ногах. Грецька нога передбачає глибоку реформу грецької економіки. Це означає приведення бюджету до того вигляду, в якому придбає грунтовність. А друга нога - кредитори, які забезпечать фінансування та реструктуризацію боргу, щоб послабити навантаження", - наводить цитату голови фонду видання.

У розмові з журналістами, глава фонду також підтвердила, що на її думку, Греції необхідно деяке полегшення боргового навантаження. При цьому додала: мова не йде про пряме списання, але цілком імовірно збільшення терміну повернення кредиту, а також графіка погашень в цілому і зниження відсотків.

Нагадаємо, що на початку липня МВФ відмовився від фінансування Греції, пояснивши, що причиною такого рішення став прострочений платіж.