ua en ru

L'oreal може викупити свою частку у Nestle вартістю 23 млрд євро

Французький косметичний гігант L'oreal може викупити назад у Nestle свою частку вартістю 23 млрд євро. Про це повідомив на прес-конференції глава компанії Жан-Поль Агон, передає Reuters.

Однак він утримався від обіцянок неодмінно це зробити.

Цей коментар голови L'oreal послідував у відповідь на публікацію в одному з французьких ділових видань, яке, пославшись на Агона, застосував формулювання "компанія розглядає всі варіанти з питання викупу своїх акцій у Nestle".

"Я не говорив цього, я просто сказав, що у нас є фінансові ресурси для викупу частки, оскільки бізнес L'oreal генерує позитивний грошовий потік, крім того, ми володіємо 8% часток у капіталі фармацевтичної Sanofi", - пояснив Агон.

Він уточнив, що у разі викупу частки у Nestle для фінансування L'oreal може продати частку в Sanofi.

На тлі спекуляцій про те, що L'oreal може викупити свої акції у швейцарського харчового концерну Nestle для отримання повної незалежності, паперу косметичного концерну на відкритті європейських фондових торгів виросли в ціні на 6%, а капіталізація компанії перевищила 70 млрд євро. Виставити акції L'oreal на продаж швейцарська Nestle може вже в квітні 2014 р.