ua en ru

У Киргизстані завершилися вибори президента, лідирує провладний кандидат

У Киргизстані завершилися вибори президента, лідирує провладний кандидат Фото: прапор Киргизстану (twitter.com/SputnikKGZ)

Зокрема лідирує кандидат від правлячої партії, екс-прем'єр Сооронбай Жеенбеков

У Киргизстані о 20:00 (17:00 за Києвом) 15 жовтня 2017 року завершилися президентські вибори. За попередніми даними, на виборах президента лідирує кандидат від правлячої партії, екс-прем'єр Сооронбай Жеенбеков, передає "Радіо Азаттик".

Зазначено, що, за попередніми даними Центрвиборчкому на 22:00, на виборах президента проголосували 1 млн 692 тисячі виборців. При цьому 914,5 тисяч із них підтримали кандидата від СДПК Жеенбекова, що становить близько 54% голосів. Для перемоги в першому турі необхідно набрати більше 50% голосів виборців, які взяли участь у виборах.

Як повідомляється, за головного опонента провладного кандидата - лідера парламентської фракції "Республіка-Ата Журт" Омурбека Бабанова - віддали свої голоси 564,2 тисячі виборців, тобто 33,3%.

Своєю чергою лідер партії "Бутун Киргизстан" Адахан Мадумаров опинився на третьому місці з 108 тисячею голосів або близько 6,3%.

15 жовтня у Киргизстані відбулися президентські вибори. Це перші вибори в країні, за результатами яких очікується мирна передача влади. Конституція Киргизстану забороняє чинному президенту Алмазбеку Атамбаєву обиратися на другий термін. Він відверто підтримує колишнього прем’єра Жеенбекова, який пішов із посади у серпні цього року, щоб балотуватися в президенти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Австрії сьогодні,15 жовтня 2017 року, проходить голосування на позачергових парламентських виборах.