ua en ru

В Австрії сьогодні обирають парламент

В Австрії сьогодні обирають парламент Фото: лідер передвиборчих перегонів Себастіан Курц (Аflickr.com/eppofficial)

Фаворитом на виборах вважається консервативна Австрійська народна партія (АНП)

У Австрії о 6:00 за місцевим часом 15 жовтня 2017 року відкрилися виборчі дільниці для голосування на парламентських виборах. 6,4 мільйона громадян країни з правом голосу обирають між 16 партіями, передає DW.

Зазначено, що процес голосування триватиме до 17:00 за місцевим часом (18:00 за київським), дані екзит-полів очікуються відразу після закриття дільниць, офіційні результати - не раніше 19 жовтня.

Повідомляється, що фаворитом на виборах вважається консервативна Австрійська народна партія (АНП) на чолі з кандидатом на посаду канцлера, чинним міністром закордонних справ Себастіаном Курцем. Опитування прогнозують теперішньому главі уряду та лідерові Соціал-демократичної партії Австрії (СДПА) Крістіанові Керну друге місце.

Згідно з соцопитуваннями, до парламенту також має потрапити правопопулістська Австрійська партія свободи (АПС), подолати чотиривідсотковий бар'єр можуть і Зелені, а також ліберальна партія NEOS - "Нова Австрія і ліберальний форум".

Нагадаємо, дострокові вибори до парламенту Австрії відбуваються за рік до запланованого терміну, оскільки влітку цього року коаліція соціал-демократів і консерваторів (СДПА та АНП) розвалилася.