ua en ru

Квота у 35% для українських пісень на радіо відповідає середньоєвропейським нормам, - Кириленко

Квота у 35% для українських пісень на радіо відповідає середньоєвропейським нормам, - Кириленко Фото: В'ячеслав Кириленко

Нацрада відтепер при ліцензуванні буде враховувати питання розвитку державної мови

Запропонована в нещодавно прийнятому законі квота в 35% для українських пісень на радіостанціях відповідає середньоєвропейським показникам. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

"Пройшло голосування, тому що це справедлива ідея. Не може бути в Україні FM-хвилі без україномовної пісні, тим більше, що її досить практично у всіх жанрах. Ми запропонували квоту в 35%, що приблизно відповідає середньоєвропейським показникам", - заявив Кириленко.


За словами Кириленка, відтепер при ліцензуванні радіостанції Нацрада з питань телебачення і радіомовлення буде враховувати також і питання розвитку державної мови.

"Хочу сказати про кілька речей, які менш відомі, які також в цьому законопроекті. Внесені зміни в закон" Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення. Там тепер чітко сказано, що при ліцензуванні радіостанції Нацрада буде враховувати також і питання розвитку державної мови, тобто це питання офіційно стає одним з визначальних при конкурсних відборах, і коли відбувається ліцензійний відбір, наприклад, є кілька радіостанцій, то пріоритетом користується той, хто проголошує свою готовність виконувати мовну квоту на 5% і більше, ніж це передбачено законом", - зазначив віце-прем'єр

Нагадаємо, на ввезення друкованої продукції з Російської Федерації (РФ) запропоновано застосувати дозвільний принцип.