ua en ru

В квартирі "свободівця" Сиротюка під час обшуку вилучили мисливську зброю

В квартирі "свободівця" Сиротюка під час обшуку вилучили мисливську зброю Фото: Юрій Сиротюк

Тягнибок заявив, що його однопартійця були всі документи на зброю

В квартирі заступника лідера ВО "Свобода" з військових питань Юрія Сиротюка під час обшуку вилучили мисливську зброю, комп'ютерну техніку та подарунковий ніж. Про це журналістам заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок перед допитом в будівлі УБОЗ р. в Києві у справі стосовно зіткнень біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 р., по якому він проходить як свідок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я тільки що говорив з Юлею, дружиною Юрія Сиротюка, по телефону. Вона повідомила, що вони фактично вилучили зареєстровану мисливську зброю, яка, згідно з усіма нормами і правилами, що знаходилося в квартирі Юрія Сиротюка. Кажуть, що знайшли якийсь подарунковий ніж, який можна придбати в кожному кіоску - його вилучили. Звичайно ж, вилучили абсолютно всю комп'ютерну техніку, яка була в будинку. Ну і ще якісь там дрібниці", - повідомив він.

За його словами, в квартиру представники правоохоронних органів не пускали адвоката.

"Вже потім, коли приїхав адвокат, вони ж його не пускали. Не пускали ні адвоката, не пускали ні народних депутатів, забарикадувалися там. Невідомо, що вони там робили. Потім, коли викликали поліцію, коли приїхала поліція, вони відкрили поліції, потім, вже коли фактично допит завершився, запустили адвоката", - сказав Тягнибок.

Як уточнив лідер "Свободи", йому відомо про ще, щонайменше, трьох обшуків, які проводилися у активістів політсили.

"Обшуки пройшли не тільки в Сиротюка, а і ще три обшуку - те, що я точно знаю проходять", - сказав Тягнибок.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд заарештував Сиротюка на два місяці у справі про організацію масових заворушень під будівлею Верховної Ради 31 серпня.

Адвокати подали апеляцію на арешт, але 22 вересня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення суду першої інстанції про встановлення запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на 60 діб.

Також повідомлялося, що Сиротюк очолив список партії "Свобода" в Київраду.