ua en ru

Кваліфікаційне оцінювання суддів розпочнеться у вересні, - ВККСУ

Кваліфікаційне оцінювання суддів розпочнеться у вересні, - ВККСУ Фото: оцінювання суддів почнуть у вересні

Спочатку оцінять 46 суддів Верховного суду

Кваліфікаційне оцінювання суддів розпочнеться у вересні 2015 року Про це йдеться в повідомленні прес-служби Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ).

"У вересні Вища кваліфікаційна комісія суддів України починає кваліфікаційне оцінювання суддів. Завдання, що стоїть перед Комісією - оцінити професійний рівень всіх суддів. Перші, хто підлягають первинному кваліфікаційним оцінювання - 46 суддів Верховного Суду України", - йдеться в повідомленні.

Після суддів Верховного Суду та вищих спеціалізованих судів, протягом наступних двох років первинне оцінювання повинні пройти всі без винятку судді апеляційних судів. Первинне оцінювання суддів місцевих судів Комісія буде здійснювати за окремим графіком, в тому числі може проводити його паралельно з суддями апеляційної та касаційної інстанцій.

Кваліфікаційне тестування передбачає встановлення рівня знань, навичок та професійних умінь судді з метою прийняття рішення про можливість подальшого здійснення суддею правосуддя на своїй посаді.

Нагадаємо, Рада суддів України (РСУ) наступного тижня направить до ВККСУ свої зауваження щодо порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів.