ua en ru

Кузьмін: Екс-заступник начальника СБУ Сацюк знаходиться в Україні і співпрацює зі слідством

Екс-заступник начальника СБУ Володимир Сацюк перебуває в Україні і співпрацює зі слідством. Про це сьогодні на прес-конференції розповів виконуючий обов'язки генерального прокурора України Ренат Кузьмін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сацюк не одноразово викликався в прокуратуру, неодноразово допитувався, брав участь у слідчих діях і при необхідності буде брати участь і далі", - сказав Кузьмін.
Також, він додав, що Володимир Сацюк перебуває в Україні і "це не є секретом".

Нагадаємо, коли восени 2004 р. стан здоров'я кандидата в президенти Віктора Ющенка погіршився, виникла версія, що його отруїли діоксином. Це підтвердили аналізи, зроблені у приватній клініці в Австрії. Весь той час, коли екс-президент перебував при владі, вважалося, що факт отруєння доведений - Ющенко нібито отруїли на дачі тодішнього першого заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка.

9 червня 2011 р. генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) не буде закривати справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, оскільки він погодився здати додаткові аналізи.

За словами генпрокурора, до нього кілька днів тому звернувся сам Ющенко, і написав звернення, в якому повідомив про готовність піти на додаткову експертизу, яку перед екс-президентом ставило слідство.