ua en ru

Кувейт видворить посла Північної Кореї

Кувейт видворить посла Північної Кореї Фото: прапор Кувейту (flickr.com-skrriem)

Разом із чотирма іншими північнокорейськими дипломатичними працівниками

Посла КНДР у Кувейті разом із чотирма іншими північнокорейськими дипломатичними працівниками змусять залишити цю країну Перської затоки. Про відповідний намір влади Кувейту щодо диппредставників КНДР стало відомо 17 вересня 2017 року, передає DW.

Таким чином кількість співробітників посольства КНДР у Кувейті скоротиться до чотирьох, йдеться в повідомленні.

Зазначено, що послу Північної Кореї дали місяць для виїзду з країни. Останнім часом Кувейт зазнавав дедалі більшого тиску з боку США та союзних до них азійських країн, котрі вимагали обмежити дипломатичні контакти з КНДР. Кувейт - єдина країна Перської затоки, де розташоване посольство Північної Кореї.

Як повідомляється, видворення північнокорейських дипломатів має на меті серед іншого ускладнити Північній Кореї відправлення на роботу до країн Перської затоки робочої сили. Досі залучення працівників із КНДР до будівельних та інших робіт у Кувейті, Омані, Катарі та в Об’єднаних Арабських Еміратах вважалося одним із важливих джерел валютних надходжень для північнокорейського режиму. За даними видання, Кувейт не поновлюватиме дозволи на перебування північнокорейським "гастарбайтерам", яких у країні нараховується від 2000 до 2500 осіб.

Нагадаємо, раніше в США підготували указ для президента Дональда Трампа, що передбачає санкції проти країн, які торгують із Північною Кореєю.