ua en ru

Кувейт подав позов проти МОК на 1 млрд доларів за усунення своїх спортсменів

Кувейт подав позов проти МОК на 1 млрд доларів за усунення своїх спортсменів Фото: глава МОК Томас Бах

Влада Кувейту вважаює рішення МОК, прийняте в листопаді 2015, несправедливим

Кувейт подав позов до швейцарського суду на Міжнародний олімпійський комітет (МОК) за усунення спортсменів країни від участі в іграх і зажадав 1 млрд доларів у якості збитків. Про це повідомляє агентство KUNA.

На думку міністра інформації Кувейту Салмана Аль-Хамуда Аль-Сабаха, держава несправедливо було відсторонено від міжнародних змагань, адже ніяких розслідувань не проводилося.


"З самого початку, Кувейт зробив все можливе, щоб запобігти рішенню виконавчого комітету МОК та показав щире бажання співпрацювати, але все безрезультатно. Ми надіслали під егідою ООН делегацію до Женеви, щоб пояснити світовій спортивній організації, що кувейтське уряд втручається аж ніяк не в спортивних заходах", - заявив міністр інформації Кувейту.

"Тим не менш, ми були поставлені в незручне становище в очах міжнародних спортивних колах, і виглядали незаконними", - додав Салман Аль-Хамуд Аль-Сабах.

Щоб прояснити ситуацію він підкреслив, що "існує тільки позитивне втручання(з боку уряду - ред.) у вигляді підтримки та підтримки для спортивних організацій, яка покликана сприяти розвитку олімпійського руху"

Нагадаємо, Національний олімпійський комітет Кувейту дискваліфікували в жовтні 2015 року за втручання влади країни в його діяльність.

МОК таким чином спробував захистити олімпійський рух в Кувейті від урядової інтервенції.

Раніше повідомлялося, що МОК не став усувати всю збірну Росії від Олімпіади.