ua en ru

Кувейт обіцяє низькі ціни на нафту до кінця 2016

Кувейт обіцяє низькі ціни на нафту до кінця 2016 Фото: представник Кувейту в ОПЕК Наваль аль-Фузайа

Кувейт прогнозує ціну на нафту нижче 30 доларів в I півріччі

Ціни на нафту в 2016 році залишаться низькими: у першому півріччі середня ціна ймовірно виявиться нижче 30 доларів за барель, але вже в другій половині року перевищить цю позначку. Про це повідомила офіційний представник Кувейту ОПЕК Наваль аль-Фузайа, передає The Wall Street Journal.

За словами аль-Фузайа, збереження низьких цін на нафту викликане надвиробництвом і низькими темпами зростання попиту, в результаті чого пропозиція на світовому нафтовому ринку стабільно перевищує попит.

"Приріст світового попиту на нафту складе, як очікується, близько 1,2 млн барелів на добу, що менше, ніж у минулому році", - зазначила аль-Фузайа.

Вона також пояснила, що втрати від падіння цін на нафту змусили багатьох виробників заради збереження доходів збільшити видобуток. Також вона підкреслила, що в розвинених країнах накопичені великі запаси нафти, і це також чинитиме тиск на рівень цін.

"Запаси вищі, ніж у середньому за п'ять років, що ускладнює ситуацію, особливо напередодні припинення НПЗ у другому кварталі. Так що перша половина року, мабуть, буде складною", - зазначила аль-Фузайа.

Нагадаємо, ціна нафтової корзини ОПЕК зросла до 25,6 доларів за барель.