ua en ru

Курс гривні стабілізується навесні, - НБУ

Курс гривні стабілізується навесні, - НБУ Фото: Данилишин прогнозує стабілізацію курсу гривні навесні (НБУ)

Він також прогнозує отримання траншу МВФ до настання літа

Курс гривні стабілізується в березні-квітні цього року. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин.

За його словами, стабілізації курсу національної валюти буде сприяти збільшення аграрного експорту, а також сезонне зростання попиту на продукцію металургії.

"В міру збільшення обсягів експорту агропродукції (з лютого-березня), за умови збереження відносно сприятливої кон'юнктури ринку металургійної продукції та сезонного зростання попиту на неї (з березня-квітня), очікується стабілізація курсу гривні (можливо сценарій зі зміцненням курсу гривні в кінці весни - початку літа) ", - написав Данилишин.

Він також відзначив важливість продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом в рамках програми розширеної макроекономічної допомоги, а також необхідність отримання кредиту від Європейського Союзу.

"Сподіваюся, що після зустрічі президента України Петра Порошенка та голови МВФ Крістін Лагард Україна активізує переговорний процес з МВФ і наступний транш кредиту МВФ Україна зможе отримати ще до літа", - зазначила глава Ради НБУ.

Щодо поточного стану валютного ринку України, динаміки обмінного курсу гривні, а також монетарних аспектів цього питання...

Опубліковано Богданом Данилишиним 25 січня 2018 р.

Нагадаємо, Крістін Лагард закликала Україну прискорити темп реформ.