ua en ru

Крістін Лагард закликала Україну прискорити темп реформ

Крістін Лагард закликала Україну прискорити темп реформ Фото: Крістін Лагард

Директор-розпорядник МВФ зустрілася з Петром Порошенко у Давосі

Керуючий директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард під час зустрічі з президентом Петром Порошенком закликала Україну прискорити темп реформ для сталого поліпшення життєвого рівня населення. Про це йдеться в її заяві за підсумками зустрічі.

"Я знову підтвердила, що МВФ готовий продовжувати підтримувати Україну разом з іншими міжнародними партнерами в її зусиллях щодо реформування. Я також підкреслила, що Україні слід скористатися сприятливим зовнішнім середовищем для прискорення реформ і переходу до більш сильного зростання, необхідного для стійкого поліпшення життєвого рівня населення", - скала Лагард.

За її словами, зустріч з Петром Порошенком була продуктивною.

"Зустріч з президентом Порошенко і членами його команди була дуже продуктивною та приємною. Це дало нам шанс обговорити всі заходи, які вже прийняті і ми сподіваємося, що наше обговорення посприяє впровадженню інших заходів, про які ми говорили. Ми говорили про те, що в Україні призначать нового главу НБУ ", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий надалі продовжувати підтримувати Україну.

У свою чергу Петро Порошенко зазначив, що Україна підтверджує свою готовність до продовження плідної співпраці з Міжнародним валютним фондом як з "важливим чинником зміцнення макроекономічної стабільності та індикатора довіри до проведення внутрішніх реформ".