ua en ru

Курс долара стабілізувався після падіння

Курс долара залишається стабільним після зниження у вівторок, 16 вересня, і незадовго до оголошення підсумків наради у Федеральній резервній системі США

Курс долара залишається стабільним після зниження у вівторок, 16 вересня, і незадовго до оголошення підсумків наради у Федеральній резервній системі США, передає Reuters.

Індекс долара до валютного кошика піднявся на 0,04% до 84,110, а проти ієни долар подорожчав на 0,1% до 107,23 ієни. Євро знизився на 0,08% до 1,2948 дол.

За словами трейдерів, продажі долара почалися, коли фахівець з ФРС видання Wall Street Journal написав, що Центробанк США може використовувати фразу "значний час" у заяві за підсумками наради, кажучи про термін збереження низьких процентних ставок. Ринки припускають, що ФРС відмовиться від обіцянки тримати ставки близькими до нуля "значний час" після закінчення програми скупки облігацій.

Євро не відреагував на повідомлення про зниження ділового клімату в Німеччині до мінімальної позначки з грудня 2012 р.

"На щастя, ніхто не торгує, спираючись на дані. Всі ми торгуємо, спираючись на слова. Що стосується США, нас цікавить тільки "значний час", - сказав аналітик банку Westpac Грем Джарвіс.

Австралійський долар подешевшав на 0,24% до 0,9073 дол., піднявшись у вівторок майже на 1% завдяки повідомленням, що Центробанк Китаю надасть п'яти найбільшим банкам країни кредитні лінії на 81 млрд дол.