ua en ru

Курс биткоина опустився нижче 6000 доларів

Курс биткоина опустився нижче 6000 доларів Фото: биткоин Good (Free Photos)

За останню добу найвідоміша цифрова валюта сильно впала в ціні

Вартість цифровий валюти биткоин вранці у вівторок, 6 лютого, опустилася до 5992 доларів США. Таким чином найвідоміша криптовалюта за одну добу втратила в ціні близько 3000 доларів - більш ніж 20 відсотків. Про це передає DW посилаючись на данныеданные інтернет-ресурсу CoinDesk.

Зокрема, згідно з опублікованою інформацією, з грудня 2017 року, коли биткоин на піку своєї вартості оцінювався в майже 20 тисяч доларів, цифрова валюта продовжує безперервно падати в ціні. Однією з причин, за якими відбувається це падіння, аналітики називають рішення Китаю заборонити майнінг биткоинов в країні, а також заборона на використання кредитних карток для покупки биткоинов британськими та американськими банками і загальні зусилля, які роблять уряду щодо регулювання ринку криптовалют.

Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі вже озвучив думку про ризики інвестування в биткоин. За його словами, криптовалюта є спекулятивним активом. В даний момент в ЄЦБ працюють над аналізом пов'язаних з биткоинами ризиків, підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 5 лютого 21:54 курс становив близько 6703 доларів за монету.