ua en ru

Курс Bitcoin побив історичний рекорд

Курс Bitcoin побив історичний рекорд Фото: Bitcoin побив історичний рекорд

Вартість кріптовалюти зросла до 1 331 доларів за Bitcoin

Курс кріптовалюти Bitcoin побив історичний рекорд, піднявшись до 1 331 долара, що на 2,7% вище, ніж рівень закриття попередніх торгів. Про це повідомляє портал Stockworld з посиланням на CoinDesk Bitcoin Price Index.

Як повідомляється, криптовалюта з початку року зросла в ціні на 30%, незважаючи на зниження обсягів операцій з нею в Китаї у зв'язку з посиленням владою країни правил валютного контролю та боротьби з відмиванням грошей.

Зростання показав не тільки Bitcoin. Також зросла капіталізація ринку решти 100 криптовалют, що відслідковуються Coin Cap Market. На торгах у четвер цей показник також досяг рекордного максимуму - 32,8 млрд доларів.

Bitcoin, створений у 2008 році програмістом або групою програмістів, відомих під ніком Сатосі Накамото, є однією з найпопулярніших альтернатив традиційним валют.

Він являє собою програмний код, який не регулюється ні однією країною або банківським наглядовим органом у світі.

Не має єдиного емісійного центру. При цьому емісія Bitcoin обмежена алгоритмічно: теоретично кожен власник потужного комп'ютера може "добути" Bitcoin шляхом використання обчислювальних потужностей, однак існує граничний обсяг загальної кількості грошей в обороті.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України переходить на нову систему зберігання даних за технологією "блокчейн".